PNRI, la sortida

“El Pacte representa, en el seu conjunt, una de les estratègies de recerca i innovació més avançades de les que existeixen actualment arreu i per això i per l’amplitud dels consens assolit es pot dir que no té precedents ni aquí ni enlloc.”

Josep Huguet, conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya.

NOTÍCIES

Un camí per recórrer

El Pacte Nacional per al a Recerca i la Innovació ja s’ha signat amb el consens de les universitats, dels agents econòmics i socials més representatius i dels grups parlamentaris però cal ser conscients que l’instrument no és la finalitat.

Tots els agents signants i els que s’hi adhereixin cal que despleguin els compromisos contrets de manera adient, tenint en compte que, ara més que mai, l’èxit d’uns serà difícil sense l’èxit dels altres.

La proposta concreta una visió de futur compartida en recerca i innovació i identifica 8 reptes i 26 objectius. Per a cada objectiu s’estableixen els compromisos dels diferents agents, fins a un total de 130, alguns dels quals són un reforçament d’accions ja existents i d’altres representen noves estratègies, nous programes i noves actuacions per als propers anys.

El Pacte és un instrument al servei d’un projecte i d’una ambició compartida i com a tal representa un esforç col·lectiu continuat per sobre de conjuntures. Un esforç de molts agents de Catalunya que necessitarà de la complicitat de l’Estat, de l’establiment de sinèrgies amb la Unió Europea i de la d’aliances internacionals necessàries.

Consulteu-ne el text complet fent clic aquí.

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s