Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació

“El Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació és una necessitat clau per al futur del progrés del país i el benestar dels seus ciutadans.”

Josep Huguet, conseller d’Innovació, Universitats i Empresa

LA PROPOSTA DE PACTE DEL GOVERN

Quins objectius planteja?

El Govern de la Generalitat va aprovar el dia 15 de juliol la seva proposta de Pacte amb l’objectiu de fixar a 15 anys vista un full de ruta compartit amb els partits polítics, les universitats, les associacions empresarials i els sindicats, i amb altres agents socials i econòmics que s’hi vulguin adherir.

El document, que s’està acabant de negociar amb tot els agents signants, planteja la necessitat de transformar un model socioeconòmic basat en una economia industrial i de serveis tradicional, cap a un altre basat en el coneixement i en la producció de béns i serveis de valor afegit utilitzant la recerca i la innovació per donar resposta als reptes socials i mediambientals, proporcionant ocupació de qualitat.

La proposta de PNRI identifica 8 reptes i 26 objectius. Per a cada objectiu s’estableixen els compromisos dels diferents agents, fins a un total de 130, alguns dels quals són un reforçament d’accions ja existents i altres representen noves estratègies, programes i actuacions per als propers anys.

L’objectiu del pacte és fer de Catalunya, el 2020, un pol internacional de primer nivell en recerca i innovació, situat entre els millors d’Europa i de referència a la Mediterrània.

Per dur-ho a terme, el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació estableix un full de ruta al voltant de 8 grans reptes.

El PNRI es desplegarà a partir d’un pla de prioritats i una planificació de les actuacions dels diferents agents i comptarà amb una Comissió de Seguiment.

Per accedir a la proposta del Pacte, feu clic aquí.

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s